(ВІДЕО) «Для перемоги над ворогом у бою потрібно не впадати у ступор», - прикордонник «Фартовий»

НАЗАД
07 квiтня 2024 17:12

З початком широкомасштабного збройного вторгнення країни-агресора «Фартовий» не очікував повістки, а добровольцем пішов до Волинського прикордонного загону.

Військовослужбовець у складі прикордонної комендатури швидкого реагування воював на Вугледарському напрямку, а зараз виконує бойові завдання на Донецькому.

Те, що на цій ділянці фронту йдуть активні бойові дії, прикордонник відчув одразу – в один з перших виходів довелося відбивати штурм ворожих сил на позицію. «Почав на нас їхати БМД-4 зі штурмовиками. Ми їх всіх розбили за 15 хвилин. Вогнем знищили машину та десант, а вцілілі окупанти втікали, як тільки могли. Повністю скидали з себе усю екіпіровку та бігли. А вийшло так, що вони заїхали між двох позицій й ми з двох точок їх крили вогнем, а вони не могли маневр ніякий зробити», - пригадав один з боїв прикордонник.

Прикордонники постійно закріплюють набутий бойовий досвід на навчаннях, що допомагає адаптовуватися до стресових ситуацій контактного бою та перемагати противника.

«Як розпочинається бій головне не впадати у ступор, не боятися. Бо коли наступає противник й ти перелякаєшся сильно, нічого доброго не буде. А коли даєш відсіч, вони відступають з втратами й не можуть нічого зробити. Це вже перевірено нами, даємо ворогам максимальну відсіч і, як би близько вороги не були, навіть на кидок гранати, штурмувати нашу позицію не можуть», - радить «Фартовий».

«Фартовий» розповідає, що ця ротація складна через високу інтенсивність бойових дій. Противник для подолання нашої оборони застосовує усе важке озброєння та постійно штурмує опорні пункти піхотою на бронетехніці. Як каже прикордонник, для успішного протистояння такій навалі потрібно добре знати свою зброю та постійно бути в тонусі.

А передусім ефективно воювати з ворогом допомагає віра й упевненість у перемозі України над країною-агресором.

«Зараз у нас мета одна – перемогти ворога й ми усе робимо для цього», - резюмував військовослужбовець.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси